ΚΗΦΙΣΙΑ:ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

ΚΗΦΙΣΙΑ:ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

ΚΗΦΙΣΙΑ:ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

  • από kosmas-taximetra.gr

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής ,θεωρούν ότι ο μανιακός δράστης των δυο επιθέσεων  κατα οδηγών ταξί στην κηφισιά,έχει συγκεντρώσει σειρά σημοσιευμάτων που αφορούν στη δολοφονική του δράση και εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό πως θα επιστρέψει στο τόπο του εγκλήματος,δηλαδή στη Χαριλάου Τρικούπη,εκεί που σκότωσε τον άτυχο 53 χρονο οδηγό και τραυμάτισε ενα 32 χρονο συνάδελφό του.

'Ομως αυτό που προβληματίζει ακόμα περισσότερο τις Αρχές,συμφωνα με την εφημερίδα <<ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ>>,είναι το όπλο που χρησιμοποιεί ο δράστης,ενδεχομενως ενα πιστόλι κρότου η αεροβόλο το οποίο μετασκευάστηκε σε χρηστικό .Υπάρχουν τελευταία πολλές περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται τέτοια όπλα,τα οποία συνήθως προέρχονται απο τη Βουλγαρία,η πρόσβαση σε αυτά θεωρείται σχετικά ευκολη,ενώ και η μετατροπή τους δεν απαιτει ιδιαίτερη εξειδικευση.

Οι αστυνομίκοι διαπιστώνουνοτι τα μετασκευασμένα όπλα εξελισσονται πλεον σε μεγάλη <<πληγη>> για τον εξοπλισμό<<αρχάριων>>που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην παρανομία αλλα και ατόμων με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο.

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ 3 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ?

Ερευνώντας την σοβαρή υπόθεση οι αρμόδιοι αστυνομικοί, σχηματίζοντας το «προφίλ» του δράστη, διαπιστώνουν ότι έχει κάποιες ομοιότητες σε επίπεδο συμπεριφοράς, εκδήλωσης δολοφονικής μανίας, αλλά και στη χρήση παρόμοιου οπλισμού, με τον πρωταγωνιστή ενός πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικού που είχε εξελιχθεί στις 10 Απριλίου 2009 σε σχολή του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Ρέντη. Ένας 19χρονος σπουδαστής, έχοντας στην κατοχή του δύο… μετασκευασμένα πιστόλια κρότου σε χρηστικά, είχε τραυματίσει έναν συμμαθητή του, δύο υπαλλήλους εργοστασίου και στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη εισαγωγή πιστολιών κρότου από την Βουλγαρία, τα εύκολα μετατρέπονται σε δολοφονικά πυροβόλα, είχε διαγνωστεί το περασμένο καλοκαίρι μετά από πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, συμπληρώνει ο «Ελεύθερος Τύπος», ότι Έλληνες «τουρίστες» πηγαίνουν στη Βουλγαρία και επιστρέφουν με… οπλοστάσια. Δεκάδες κακοποιοί τα έχουν προμηθευτεί λόγω χαμηλού κόστους και τα έχουν μετατρέψει σε δολοφονικό οπλισμό για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστρικών επιδρομών.

Οι πληροφορίες που είχαν συλλέξει οι ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές, ανέφεραν πως τουλάχιστον 340 τέτοιου τύπου όπλα είναι διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Σέρρες κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 τέτοια όπλα.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι ιδιώτες, επισκέπτονται την γειτονική χώρα, και αγοράζουν πιστόλια κρότου, που πωλούνται νόμιμα εκεί, από 200 έως 400 ευρώ και τα φέρνουν στην Ελλάδα μέσα στις αποσκευές τους.

ΠΗΓΗ:www.newsbomb.gr